Acasă Social Bucureşti: Portalul instanţelor de judecată, în versiune îmbunătăţită

Bucureşti: Portalul instanţelor de judecată, în versiune îmbunătăţită

DISTRIBUIȚI

118472 – 11042013 – Ministerul Justiţiei a lansat versiunea îmbunătăţită a Portalului instanţelor de judecată din România.Noul portal oferă noi posibilităţi de căutare rapidă a informaţiilor, regăsirea citaţiilor făcute prin publicitate pentru persoanele cu domiciliul necunoscut; acces optimizat şi de pe dispozitivele mobile (smartphone, tablete), facilităţi pentru obţinerea informaţiilor cuprinse în site şi pentru persoanele cu dizabilităţi, acces programatic la datele din portal pentru persoanele şi instituţiile interesate. De asemenea, structura de prezentare a informaţiilor a fost îmbunătăţită.

        Motorul de căutare implementat permite regăsirea oricărei informaţii despre instanţe, şedinţe, dosare, părţi din dosare, jurisprudenţă relevantă, permiţând  selectarea unor criterii multiple de căutare, ca de exemplu: numărul dosarului, numele părţilor din dosar, obiectul dosarului, instanţa pe rolul căreia se află dosarul.

Pentru aplicarea dispoziţiilor noului Cod de procedură civilă, Portalul permite publicarea online a citaţiilor pentru persoanele al căror domiciliu este necunoscut, dar şi căutarea citaţiilor după numele părţii citate. Afişarea citaţiei conţine informaţii despre partea citată, celelalte părţi, locul şi data înfăţişării, dosar.

Accesul la portal se poate realiza din acest moment şi de pe dispozitivele mobile, formatul fiind optimizat pentru navigatorul web al dispozitivelor mobile.

Orice persoană şi/sau companie interesată să dezvolte servicii şi aplicaţii pe baza datelor din portal le poate accesa printr-un serviciu web, în mod gratuit, cu menţionarea sursei, având acces nerestricţionat la date.

Portalul prezintă arondarea localităţilor şi a străzilor la instanţele din România şi oferă posibilitatea de căutare după localitate, stradă, număr şi cod poştal şi alte informaţii relevante despre instanţe într-o structură îmbunătăţită.

Modernizarea a fost realizată prin proiectul „Dezvoltarea utilizării de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citaţiilor şi inserarea în cadrul portalului instanţelor a unui motor de căutare generală”. Implementarea proiectului a costat 2.215.560 lei (fără TVA), din care 79,08% fonduri europene nerambursabile din cadrul programului specific al Comisiei Europene „Justiţie Penală” şi 20,92% din bugetul de stat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.