Acasă Centru Alba Alba: Perchezitii la transportatori de persoane

Alba: Perchezitii la transportatori de persoane

DISTRIBUIȚI

123133 – 02102013 – Polițiștii din cadrul IPJ Alba au efectuat miercuri 18 percheziţii la locuinţele și sediile mai multor persoane și societăți comerciale suspectate că au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activități ilicite în domeniul transportului rutier de persoane. În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie

Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Hunedoara și Bihor, au efectuat simultan 18 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile a două societăţi comerciale din judeţul Alba, care au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – IGPR.

În baza mandatelor de aducere, 17 suspecți au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport, persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş, ar fi impus angajaților care dețin calitatea de conducători auto să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, care erau ulterior folosite la decontare.

Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, suspecții ar fi colectat şi decontat în mod fraudulos cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.

Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 euro (9.862.873 lei).

Acţiunea de azi a fost organizată pentru documentarea activităţii infracţionale a 24 de persoane dintre care două persoane juridice, cercetate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.