Acasă Politic Bucuresti: Ai 5, intri la liceu

Bucuresti: Ai 5, intri la liceu

DISTRIBUIȚI

123342 – 10102013 – Începând din 2015 vor intra la liceu copiii care obţin o medie de admitere de peste 5, a anunţat joi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

            „Nu cred că este corect să se intre la liceu sub nota 5”, a spus ministrul, care a participat la prezentarea unui raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pe anul şcolar 2012-2013.

            Până în acest an şcolar, admiterea la liceu se făcea pe baza mediei aritmetice dintre media notelor obţinute la evaluarea naţională şi media generală din anii de gimnaziu.

            Din anul şcolar 2013-2014, media celor patru ani de gimnaziu contează la admiterea în liceu în proporţie de 25%, şi nu 50% ca până acum. Pe cale de consecinţă, media obţinută la evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a va avea o pondere mai mare în calculul mediei finale pentru liceu, şi anume, 75%, faţă de 50%, cât era până acum.

            Decizia Ministerul Educaţiei a fost luată în urma analizei datelor înregistrate la finalul clasei a VIII-a, acestea relevând diferenţe notabile între mediile mai mari obţinute de elevi pe parcursul gimnaziului şi mediile mai mici de la evaluarea naţională.

            Remus Pricopie a mai afirmat că tot din 2015 grădiniţa va fi obligatorie de la cinci ani. Cei mici ar urma să intre în grupa mare dacă au împlinit această vârstă înainte de înscrieri. În prezent, învăţământul obligatoriu începe la vârsta de şase ani, cu clasa pregătitoare.

            De asemenea, potrivit lui Pricopie, din 2014, şcoala profesională va începe la terminarea clasei a VII-a şi va dura trei ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.