Acasă Știri Bucuresti: Blaga îl aşteaptă în PDL pe MRU

Bucuresti: Blaga îl aşteaptă în PDL pe MRU

DISTRIBUIȚI

123242 – 07102013 – Liderul PDL Vasile Blaga a declarat luni întrebat despre anunţul lui Răzvan Ungureanu de a candida din partea dreptei la prezidenţiale că PDL are „proceduri interne deja stabilite” de desemnare a candidatului şi că nu poate participa la o dezbatere în interiorul partidului cineva care nu e membru.

            „Noi avem proceduri interne deja stabilite. De astăzi, cei care doresc să candideze din parea PDL la funcţia de preşedinte al României trebuie săşi depună candidatura la preşedintele partidului. Termenul este până duminică seară„, a precizat Blaga, potrivit Realitatea Tv, arătând că apoi candidaturile vor fi validate de Comisia PDL pentru statut, etică şi litigii, iar candidaţii înscrişi în competiţia internă a partidului vor trebui să convingă, în teritoriu, organizaţiile că sunt cei mai buni pentru a reprezenta partidul.

            „Eu sper şi am convingerea că va exista raţiunea necesară din partea tuturor membrilor noştri, astfel încât cel desemnat să poată să convingă pe urmă formaţiunile de centru, pe cei care gândesc şi împărtăşesc valorile, ca să susţină şi pe urmă să putem să convingem anul viitor şi electoratul. Noi discutăm de PDL şi de procedurile noastre interne”, a adăugat Vasile Blaga.

            El a arătat că, pe de altă parte, democrat-liberalii au susţinut, până acum, că „sunt deschişi unei unificări a dreptei în jurul PDL”, iar această unificare să se facă prin „fuziuni, prin absorbţie cu PDL”, arătând că toate analizele reflectă faptul că PDL ar fi cea mai puternică forţă de centru-dreapta din România şi „cea mai bine structurată„.

            Vasile Blaga a fost întrebat dacă invită FC să fuzioneze cu PDL pentru ca Ungureanu să candideze din partea dreptei la prezidenţiale.

            „Timpul este foarte scurt, aproape imposibil, dar procedurile sunt astea, nu poate să participe la o dezbatere internă în interiorul partidului cineva care nu este membru al partidului nostru”, a răspuns Blaga.

            Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică că a luat decizia personală de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, în condiţiile validării de propriul partid a acestei decizii, de către alianţă (DA) şi de celelalte partide de centru-drepta.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.