Acasă Politic Bucuresti: Catalin Predoiu vrea să fie candidatul PDL la prezidențiale

Bucuresti: Catalin Predoiu vrea să fie candidatul PDL la prezidențiale

DISTRIBUIȚI

123352 – 11102013 – Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a anunțat, joi seară, că se înscrie în cursa internă a PDL pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2014.

            „Mâine (vineri – n.r.) mă voi înscrie în cursa internă din PDL pentru selectarea candidatului la prezidenţiale. E o cursă care începe imediat ce candidaturile vor fi validate și va dura până în jur de 15 decembrie. E o cursă care va desemna acel candidat care poate să înfrângă un contracandidat al stângii. PDL face un efort fără precedent, este primul partid care nu stabilește candidatul la masa verde, într-un birou. E primul partid care dă dovadă de curaj„, a spus Cătălin Predoiu.

            El a precizat că va face anunțul oficial vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

            ”Voi depune la partid o declarație că mă înscriu în cursa internă, împreună cu schița unui proiect de țară„, a precizat Cătălin Predoiu.

            „Nu e vorba de a etala o serie de programe, România e plină de ele. Ce-i lipsește României e un nou patos, o ambiție, o poftă de succes. Nu mai putem sta în acest platou în care ne-am înfundat„, a mai spus el.

            Predoiu a afirmat că încă nu l-a anunțat pe președintele PDL, Vasile Blaga despre intenția sa.

            „Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din puținele gesturi care se așază în rând cu alte decizii capitale„, a adăugat Cătălin Predoiu.

            „Ca toate marile decizii, le iei până la urmă singur, nu am putut ignora mesajele din ultimele luni. Nu am vrut să iau această decizie până nu am fost la firul ierbii„, a explicat el.

„Cred că pot să ofer soluții pentru România, sunt săturat să văd cum această țară e târâtă de o guvernare incompetentă înapoi, am învățat foarte mult, am încredere că pot să reușesc pentru partid, dar și pentru români. Vreau în România o ofensivă a echilibrului„, a detaliat Cătălin Predoiu.

Dincolo de discursul său controlat și echilibrat în raport cu ceilalți actori de pe scena politică, Cătălin Predoiu este, în acest moment, departe de ceea ce va fi camdidatul dreptei în alegerile prezidențiale de anul viitor. Fostul ministru al Justiției se anunță a fi, mai degrabă, o țintă falsă, în perioada premergătoare competiției electorale autentice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.