Acasă Politic Bucuresti: Eugen Nicolaescu vrea reforma sanatatii pe model turcesc

Bucuresti: Eugen Nicolaescu vrea reforma sanatatii pe model turcesc

DISTRIBUIȚI

123513 – 17102013 – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu omologul său turc Mehmet Müezzinoğlu, care se află într-o vizită oficială în România, alături de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii din Turcia.

În cadrul întrevederii, părţile au împărtăşit experienţele din cele două ţări în gestionarea sistemului sanitar şi provocările în reformareaşi dezvoltarea acestuia, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţi. În ultimul deceniu Turcia a parcurs un proces de transformare majoră în domeniul sănătăţii şi a repurtat succese însemnate pe acest plan. Ministrul turc a subliniat necesitatea stabilităţii în sistemul sanitar, timp de 10 ani ducându-se aceeaşi politică în mod consecvent.

Printre schimbările care au produs efecte s-au numărat salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, ceea ce a permis creşterea veniturilor acestora, aplicarea unui nou model de conducere a spitalelor similar celui din mediul privat, precum şi dezvoltarea infrastructurii sanitare, inclusiv prin parteneriate public –privat. Experienţa turcă va fi utilă în elaborarea normelor de aplicare şi implementarea proiectelor de lege ale Ministerului Sănătăţii privind creşterea veniturilor medicilorşi echipelor de medicale şi statutul spitalelor, se arată în comunicat.

Cele două părţi au convenit să continue schimbul de experienţă şi să colaboreze în domeniul creării de parteneriate public-private şi al medicinei de urgenţă.

Partea turcă a înaintat ministrului Eugen Nicolăescu invitaţia de a efectua o vizită oficială în Turcia, care a fost acceptată cu plăcere, urmând ca data să fie agreată ulterior. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.