Acasă Politic Bucuresti: Licitatie pentru achizitionarea unui autoturism electric la Ministerul Mediului

Bucuresti: Licitatie pentru achizitionarea unui autoturism electric la Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

123345 – 10102013 – Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a devenit la data de 20 iunie 2013 membru al Protocolului de colaborare privind achizițiile publice verzi alături de centru pentru Politici Durabile Ecopolis. Acest lucru s-a realizat la momentul respectiv prin semnarea de către ministrul Rovana Plumb, în prezența premierului Victor Ponta, a unui protocol de colaborare cu președintele Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, Costel Popa.

            Prin intermediul acestui protocol, părţile semnatare au convenit să colaboreze în vederea creării unei platforme pentru cooperare şi consultare în vederea elaborării, implementării şi monitorizării Planului Naţional privind Achiziţiile Publice Verzi.

            În baza acestui plan precum și din dorința de a-și desfășura activitatea într-un mod care să reflecte cât mai expresiv grija față de protejarea mediului înconjurător, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a decis organizarea unei proceduri de achiziţie publică în vederea achiziționării de către instituție a unui autoturism propulsat de un motor electric. Acest demers urmărește implementarea în activitatea de zi cu zi a proiectelor, programelor, acordurilor și protocoalelor încheiate de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice care au drept unic scop protejarea mediului înconjurător și realizarea unei dezvoltări durabile și sustenabile a economiei României.

            Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe seama unui sistem de factori de evaluare ce au la bază raportul cost/calitate, din punct de vedere tehnic urmărindu-se achiziționarea unui autoturism care să ofere o autonomie de deplasare cât mai ridicată precum și un interval de încărcare al acumulatorului cât mai redus.

            Achiziționarea autoturismului propulsat de un motor electric se va efectua prin intermediul “Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national”, în cadrul sesiunii de înscriere în vederea acceptării proprietarilor persoane juridice sau operatori economici fără personalitate juridică, program derulat de Administrația Fondului pentru Mediu.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.