Acasă Politic Bucuresti: PDL îi cere ministrului Câmpeanu să dea socoteală pentru tăierea fondurilor...

Bucuresti: PDL îi cere ministrului Câmpeanu să dea socoteală pentru tăierea fondurilor de asistenţă socială

DISTRIBUIȚI

123794 – 29102013 – PDL va face toate demersurile necesare la Curtea Constituţională în cazul în care Guvernul USL nu îşi va îndeplini obligaţiile legale privind indexarea tuturor pensiilor din sistemul public cu 3,75% de la 1 ianuarie 2014, a declarat, marţi, deputatul PDL Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul

alternativă PDL. Ea a atras atenţia că alocările din bugetul de stat sunt diminuate cu aproape 3 miliarde de lei la rectificarea propusă de Guvernul USL, Ministerul Muncii fiind cel mai afectat. Deputatul PDL a afirmat că, în loc să fie tăiaţi, aceşti bani ar trebui să fie folosiţi pentru majorarea alocaţiilor pentru copii.

Constituţia României nu permite discriminări de genul celor avansate ieri de premierul Ponta privind creşterea doar a anumitor salarii din sistemul bugetar, ori a anumitor pensii din sistemul public, a accentuat Claudia Boghicevici. “După ce în septembrie promitea creşteri de 4-5% ale salariilor bugetarilor şi ale pensiilor, premierul Ponta declara ieri după-amiază că guvernul nu are bani nici măcar pentru creşterea tuturor pensiilor conform legii 263. După câteva ore bune, premierul Ponta s-a răzgândit şi şi-a dat seama într-un final că făcuse o gafă monumentală cu acest anunţ privind pensiile. Nu însă înainte ca doamna ministru Câmpeanu să afirme nonşalant într-o emisiune de televiziune că se iau în calcul toate scenariile, inclusiv cel legat de îngheţarea indexării pensiilor pentru anumite categorii, chiar dacă asta ar însemna modificarea legii”, a spus deputatul PDL.

Ea a afirmat că Ministerul Muncii condus de Mariana Câmpeanu este, pentru a doua oară în acest an, “etalonul ruşinii în Guvernul Ponta”. Astfel, după ce la sfârşitul lui iulie, Guvernul a tăiat de la Ministerului Muncii 1,15 miliarde de lei, prin noul proiect de rectificare, de la acelaşi minister se taie încă 520 milioane lei, din care 330 de milioane de lei de la asistenţă socială şi 82 de milioane de lei de la programele cu fonduri europene nerambursabile.“Un calcul simplu ne arată că guvernul USL, sub oblăduirea doamnei Câmpeanu care altădată plângea pe umerii săracilor, a tăiat peste 1,6 miliarde de lei din bugetul pentru protecţie socială. Este pe primul loc între toate ministerele la tăieri bugetare, un etalon al imposturii USL-iste”, a apreciat Boghicevici. Ea a subliniat că aceste tăieri vin în contextul în care Ministerul Muncii a refuzat creşterea alocaţiilor pentru copii şi a demonstrat că nu este capabil să rezolve problema indemnizaţiilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap.

“Din toate aceste motive PDL consideră că ministrul Muncii Mariana Câmpeanu trebuie să plece. A dovedit că nu îi pasă de sistemul pe care îl coordonează din funcţia de ministru, a dovedit că este prea slabă pentru această responsabilitate, a reuşit doar să facă de ruşine toţi angajaţii acestui sistem”, a conchis Claudia Boghicevici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.