Acasă Politic Bucuresti: Ponta, preocupat de diplomaţia lui Traian Băsescu

Bucuresti: Ponta, preocupat de diplomaţia lui Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

123314 – 09102013 – Premierul Victor Ponta a tinut sa ii raspunda cu ironii presedintelui Traian Basescu care l-a acuzat in discursul de marti ca face gafe diplomatice.

            In discursul de la inceputul sedintei de guvern de miercuri, premierul Victor Ponta l-a indemnat pe ministrul de Externe al Romaniei sa „reprezinte bine tara”, precizand ca el este atasat valorilor europene. „Eu prefer sa tin cu partenerii nostri europeni, nu cu tot felul de dictatori africani”, a spus premierul.

            Tot legat de subiectul recunoasterii europene si pentru a arata ca presedintele Romaniei este izolat pe plan international, Victor Ponta l-a mai ironizat o data pe presedinte despre care a afirmat ca „nu-l primeste nimeni, pentru ca toata lumea stie de anul trecut ca nu mai e presedinte”.

            Presedintele Traian Basescu a prezentat marti seara, intr-o conferinta de presa, un lung sir de gafe facute de premierul Ponta, care a plecat fara mandat si fara a se consulta cu seful statului intr-o serie de vizite in strainatate.Traian Basescu a aratat ca, plecand nepregatit, Ponta a pierdut pentru Romania sansa de a avea proiectul Nabucco si, de asemenea, a pierdut 400 de milioane de dolari datorati de KazMunaiGaz pentru privatizarea Rompetrol. Presedintele a amintit si de pierderea sustinerii Frantei pentru intrarea in Schengen, desi premierul Ponta se laudase cu relatia buna pe care o are cu noul presedinte socialist francez.

Afirmațiile premierului vin în contextul în care cele două palate – Victoria și Cotroceni – sunt pe cale de a pune capăt așa-zisului pact de coabitare, o înțelegere informală și neinstituțională prin care președintele și premierul s-au angajat la începutul preluării mandatului că vor normaliza relațiile, rezumându-se la reguli și proceduri instituționale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.