Acasă Politic Bucuresti: Un secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape din România

Bucuresti: Un secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape din România

DISTRIBUIȚI

123856– 31102013 – Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a participat joi, alături de președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, la aniversarea unui secol de la înfiinţarea primului Departament de Ape din România (1913 – 2013). Evenimentul, organizat de Administrația Națională ”Apele Române”, s-a desfășurat

la Palatul Parlamentului.

            Deschiderea festivității aniversare a fost făcută de președintele de onoare al PSD, care a prezentat o scurtă istoriografiere a evoluției instituționale a managementului apei. Totodată, președintele Iliescu a subliniat importanța care trebuie acordată resurselor de apă, dar și a creării instituțiilor specializate în gospodărirea apelor.

            Ministrul Rovana Plumb a mulțumit tuturor personalităților care au contribuit activ la evoluția managementului durabil a resurselor de apă, dar în special președintelui Ion Iliescu pentru activitatea sa și aportul profesional adus acestei instituții.

            “Cu prilejul aniversării unui veac de la înfiinţare mă înclin în semn de înaltă apreciere pentru eforturile generaţiilor de specialişti care s-au implicat în studierea şi promovarea ştiinţifică a apei şi trebuie să le mulţumim tuturor celor care au participat la atingerea acestei” vârste”, a completat ministrul.

            În continuare, ministrul Mediului Rovana Plumb a dorit să sublinieze că “România, prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană s-a angajat ca, până în anul 2018, 80% din populația țării să fie racordată la apă potabilă, canalizare și să fie deservită de stații de epurare și tratare a apei. La preluarea mandatului, am găsit o rată de absorbție a fondurilor europene extrem de redusă. Astăzi, după un an și jumătate, am reușit să o ridicăm la 20%”.

            La eveniment au mai participat secretarul de stat, Ciprian Ionuț Iuga, prof. univ. dr. ing. Petre Roman, ambasadorul Olandei în România, Matthijs van Bonzel, academicianul Cristian Hera, precum și alte numeroase personalități din domeniul hidrologiei și al gospodăririi apelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.