Acasă Politic Japonia: Propunere de colaborare in domeniul seismologiei

Japonia: Propunere de colaborare in domeniul seismologiei

DISTRIBUIȚI

123309 – 09102013 – Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, participă în această perioadă la Forumul Ştiinţei şi Tehnologiei în Societate (The Science and Technology in Society Forum) de la Kyoto, prilej cu care a avut o întâlnire cu omologul său japonez, Ichita Yamamoto, informează Ministerul Educaţiei.

            Mihnea Costoiu propus iniţierea unui program de colaborare între Japonia şi România în domeniul seismologiei având în vedere experienţa şi tradiţia pe care Japonia o are în acest sector de cercetare. Propunerea de cooperare a fost primită cu deschidere şi presupune schimburi de informaţii ştiinţifice, expertiză şi specialişti, respectiv sesiuni de pregătire pentru fizicienii români, se arată în comunicat.

            Agenda ministrului Mihnea Costoiu a inclus şi vizitarea Japan Meteorological Agency, instituţie specializată în studierea fenomenelor meteorologice, cu predilecţie a celor seismice şi vulcanice, respectiv implementarea de soluţii tehnice privind avertizarea populaţiei de posibilitatea producerii unor cataclisme. În cadrul acestei vizite, ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu directorul general al Departamentului de Seismologie şi Vulcanologie, Toshihiko Hashida, care a făcut o prezentare a centrului naţional de date şi a sistemelor de alertă antiseismică în situaţii de cutremure sau tsunami.

Mihnea Costoiu a apreciat programele de educaţie a populaţiei derulate de Japonia, precum şi sistemele de alertare prezentate de experţii niponi, exprimându-şi dorinţa ca acestea să fie adoptate ca exemple de bună practică în ţară noastră. Propunerea de colaborare a fost agreată şi la acest nivel. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.