Acasă Politic Rep. Moldova: Iurie leancă: Comuniștii vor puterea cu orice preț

Rep. Moldova: Iurie leancă: Comuniștii vor puterea cu orice preț

DISTRIBUIȚI

  – 123597 – 21102013 – Moţiunile de cenzură, iniţiante de comunişti împotriva Guvernului sunt determinate de dorinţa oarbă a PCRM de a reveni cu orice scop la putere, a afirmat premierul moldovean Iurie Leancă, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

„Este ciudat cum au ales subiectul celei de-a doua moţiuni de cenzură comuniştii. Pe astfel de subiecte cum este reintegrarea ţării ar trebui să existe un consens. Faptul că comuniştii au decis de această dată un subiect atât de sensibil, cum este problema reglementării conflictului transnistrean, să-l transforme într-un subiect de atac, este un element care poate provoca doar o reacţie negativă. Se înscrie în acest comportament al lor, dorinţa oarbă de a reveni la putere cu orice preţ”, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, premierul a spus că nu a fost marcat de prima moţiune de cenzură iniţiată de comunişti. Mai mult decât atât, şeful Executivului de la Chişinău consideră că aceasta a fost un exerciţiu util.

„A fost un exerciţiu interesant. Cetăţenii au avut ocazia să vadă, să audă cu ce argumente operează cei de la guvernare, care este obiectivul şi viziunea lor. Comunişti preferă să treacă la talk-show-uri fără argumente serioase, cu scopuri doar speculative şi manipulative. Din punctul de vedere de a arăta cine ce înseamna în politica moldovenească cred că a fost un exerciţiu util”, a adăugat şeful Executivului.

Săptămâna trecută cabinetul Leancă a trebuit să facă față unei moţiuni de cenzură iniţiată de PCRM.. După aproape patru ore de dezbateri, documentul a fost votat de doar 36 de parlamentari comunişti şi socialişti, insuficient însă pentru formarea unei alte majorități care să propună un nou cabinet.

La scurt timp, a fost propusă o nouă moţiune, care se referă la crearea oficiilor Biroului Migraţie şi Azil în zona frontierei administrative cu regiunea transnistreană (omițând însă faptul că aceastp decizie aparține chiar comuniştilor, care au luat o asemenea decizie în 206, când se aflau la putere). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.