Acasă Politic Tete-a-tete Leancă-Medvedev, inaintea Summitului de la Vilnius

Tete-a-tete Leancă-Medvedev, inaintea Summitului de la Vilnius

DISTRIBUIȚI

– 123598 – 21102013 – Prim-ministrul Rep. Moldova, Iurie Leancă, și omologul său rus Dmitri Medvedev,   ar putea avea discuții bilaterale în aproximativ o lun, anunță presa de la Chișinău, citând afirmațiile secretarului de presă al premierului rus, Natalia Timakova, pentru presa rusă. Potrivit sursei, inițiativa discuțiilor aparține părții moldovenești, urmând ca data să fie stabilită de comun acord, dar cel mai probabil întrevederea va avea loc la 20 noiembrie, cu prilejul ședinței Consiliului șefilor de guverne ai CSI.

Într-o declarație televizată, Leancă a afirmat că intenționează ca luna următoare să aibă o întrevedere cu Dmitri Medvedev pentru a discuta mai multe probleme, în sopecial de natură economică: exportul vinurilor moldovenești în Rusia, problemele din domeniul energeticii, muncitorilor migranți etc. Iurie Leancă a menționat că, în pofida faptului că Moscova și Chișinăul au percepții diferite față de mai multe probleme (conflictul transnistran, prezența militarilor ruși, sectorul energetic, datoria pentru gazele naturale, noul contract pentru livrarea gazelor naturale), acesta nu exclude un dialog constructiv cu Rusia.

Data întrevederii celor doi șefi de guvern este cu foarte puțin timp înaintea Summitului de la Vilnius unde experți așteaptă din partea Rep. Moldova parafarea celor două acorduri – de asociere și de liber schimb – cu UE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.