Acasă Centru Alba Alba Iulia: Defilare cu steaguri de mari dimensiuni pentru Basarabia la 1...

Alba Iulia: Defilare cu steaguri de mari dimensiuni pentru Basarabia la 1 decembrie

DISTRIBUIȚI
95_de_ani_de_la_Marea_Unire

12446527112013 – Nouăzeci şi cinci de lampioane vor fi lansate de Ziua Națională a României concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918 – Alba Iulia și Chișinău. Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, va desfășura în parteneriat cu autoritățile locale două momente dedicate tricolorului și Basarabiei, incluse în programul oficial al sărbătorii de la Alba Iulia. Pe lângă înălțarea lampioanelor, cu denumirea,,Uniți sub tricolor” va avea loc o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Totodată, tradiționalul concert de muzică populară va încânta publicul sub genericul,,Dorul Basarabiei”.

            Pentru prima dată, și la Chișinău vor avea loc evenimente festive pe parcursul întregii zile de 1 decembrie: depunere de flori, activități sportive, concert, și focuri de artificii. Evenimentul central al sărbătorii Marii Uniri îl reprezintă crearea unui lanț uman sub forma unei uriașe hore în jurul Guvernului.

            ,,Sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea. Nu trebuie să uităm în această zi că Basarabia, parte din trupul țării, lipsește, însă prin fiecare acțiunea organizată, o aducem mai aproape de casă. Ne bucură faptul că anul acesta am reușit să organizăm la Chișinău un program similar cu cel de la Alba Iulia”, a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.