Acasă Cultura/Media Bucuresti: Ministrul Cristian David s-a întâlnit cu reprezentanții Ligii Aromânilor din Albania

Bucuresti: Ministrul Cristian David s-a întâlnit cu reprezentanții Ligii Aromânilor din Albania

DISTRIBUIȚI

123988 – 07112013 – Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a primit o delegaţie a comunităţii aromânilor din Albania, condusă de Ilia Gjoka, preşedintele Ligii Aromânilor din Albania. Agenda discuţiilor a cuprins examinarea modalităţilor prin care România poate continua să sprijine cât mai eficient

eforturile comunităţii aromânilor din Albania de prezervare a propriei identităţi.

Ministrul delegat Cristian David a luat notă de principalele activităţi desfăşurate în ultimul an de membrii asociaţiei Ligii Aromânilor din Albania, cu accent pe oferirea de sprijin solicitanţilor de burse educaţionale acordate de statul român. Totodată, demnitarul român a reiterat sprijinul pe care România îl oferă comunităţii de aromâni din Albania prin dezvoltarea de proiecte culturale şi educaţionale, inclusiv sub aspectul intensificării dialogului cu decidenţii albanezi în vederea asigurării depline a protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor, în conformitate cu normele şi standardele europene.

În acest context, ministrul delegat Cristian David a încurajat reprezentanţii aromâni să se coordoneze cu celelalte organizaţii de aromâni din Albania, în vederea conjugării eforturilor pentru dezvoltarea de proiecte comune, precum şi pentru efectuarea de demersuri pe lângă autorităţile locale, astfel încât să se constituie într-o voce unică în promovarea intereselor comunităţii de aromâni.

Cu această ocazie, Ilia Gjoka, reprezentantul Ligii Aromânilor din Republica Albania, a mulţumit pentru sprijinul oferit de statutul român comunităţii din Republica Albania şi a prezentat principalele proiecte avute în vedere pentru prezervarea identităţii culturale a acestei comunităţi, cu accent pe dezvoltarea procesului educaţional pentru comunitate.

Vizita delegaţiei de aromâni se înscrie în dialogul permanent pe care oficialii români îl menţin cu membrii comunităţii românilor de pretutindeni, inclusiv cu aromânii din Republica Albania.

Ultima întâlnire de acest tip a avut loc în perioada 11 -15 martie 2013. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.