Acasă Politic Giurgiu: Nouă sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Giurgiu: Nouă sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

DISTRIBUIȚI

 125156 – 30122013 – Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat nouă cetăţeni sirieni care voiau să intre ilegal în România, ascunşi într-un locaş special amenajat în spatele cabinei unui microbuz.

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control cu aparatura din dotare asupra mijlocului de transport în urma căruia a descoperit, ascunşi într-un locaş special amenajat în spatele cabinei microbuzului, nouă cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 ani, care intenţionau să intre ilegal în ţară.

Cei 9 veneau din Siria şi au plătit unor călăuze din ţara de origine suma de aproximativ 3.000 euro de persoană pentru a ajunge în Austria.

           Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, nepermiţându-le intrarea pe teritoriul României.

În baza protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni, şoferul şi autovehiculul au fost preluate de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

            În ultimele 24 de ore, frontiera României a fost trecută, pe ambele sensuri, de 82.700 de persoane și de 22.000 de mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui numar de 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevazute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

La punctele de trecere a frontierei şi la “frontiera verde”, poliţiştii au constatat comiterea a 8 infracţiuni şi 14 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Valoarea bunurilor nedeclarate și care urmau să fie introduse ilegal în țară se ridică la aproape 20.000 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.