Acasă Politic Trimişi în judecată pentru trafic de influenţă cu permise auto

Trimişi în judecată pentru trafic de influenţă cu permise auto

DISTRIBUIȚI

 124690 – 05122013 – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările într-una din cele două cauze penale complexe privind reţeaua constituită din medici, asistente medicale, instructori auto, agenţi de poliţie

şi alte persoane care constituiseră o adevărată filieră pentru obţinerea frauduloasă de permise auto.

            Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Frăţilescu, arestat preventiv, a Georgianei Stroe, arestată preventiv, şi a lui Petre Bogdan, arestat preventiv, pentru trafic de influenţă. De asemenea, a fost trimis în judecată George Ionuţ Stroe, pentru complicitate la trafic de influenţă.

            Gheorghe Frăţilescu, Georgiana Stroe şi PetreBogdan, în calitate de instructori auto la diferite şcoli de şoferi, au pretins şi primit (fiecare în parte), în intervalul iulie – noiembrie 2013, sume cuprinse între 150 – 200 euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate. În schimbul sumelor primite, ei lăsau să se creadă că au influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B sau obţinerea unei fişe medicale şi a avizului medical, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical (contra sumei de 100 lei).

            George Ionuţ Stroe, în calitate de administrator şi instructor la o şcoală de şoferi, în cursul lunii septembrie 2013, pentru a o ajuta material şi moral pe mama sa, Georgiana Stroe, a pretins şi primit de la o cursantă (investigator sub acoperire) suma de 900 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru a promova proba practică a examenului auto în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, în sensul că a transmis biletul cu numele cursantei şi data examinării, scris de Georgiana Stroe, unui agent de poliţie.

            În urma percheziţiilor derulate la domiciliile ori la sediile şcolilor de şoferi ai căror administratori sunt inculpaţii, au fost identificate şi ridicate fişe medicale semnate şi parafate „în alb”, precum şi diferite sume de bani

            Prin rezoluţii ale procurorilor au fost dispuse sechestre asigurătorii asupra unor sume de bani ridicate de la inculpaţi.

            Cauza a fost înaintată spre soluţionare Tribunalului Gorj. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.