Acasă Politic Bucureşti: Vântu, reţinut pentru că voia să părăsească ţara cu identitate falsă

Bucureşti: Vântu, reţinut pentru că voia să părăsească ţara cu identitate falsă

DISTRIBUIȚI

125598 – 23012014 – Sorin Ovidiu Vântu a fost reținut joi dimineaţă de poliţişti şi condus la Parchetul General, fiind suspectat că a încercat să părăsească România cu documente falsifice. Pe de altă parte, potrivit primelor informaţii, Vîntu nu are niciun fel de interdicţie de a părăsi ţara.

Procurorii ICCJ s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că autoritățile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetățean moldovean un buletin de identitate și un pașaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparțineau acestuia. Imaginea existentă în cadrul fișei personale a cetățeanului moldovean a fost înaintată autorităților române, care au constatat că aceasta corespunde înfățișării lui Sorin Ovidiu Vântu.

Ca urmare a verificărilor efectuate de autoritățile române s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-științifice, că fotografia din fișa personală a cetățeanului moldovean îl reprezintă pe Sorin Ovidiu Vântu.

„În cauză există indicii temeinice că numitul Vîntu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate și a unui pașaport de către autoritățile din Republica Moldova, având aplicată fotografia sa și datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevăzute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 și art. 323 din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Curtea Supremă urmează să judece vineri 24 ianuarie ultimul termen în dosarul în care Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa. În acest dosar, în 2013 Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Omul de afaceri a fost găsit vinovat pentru că i-a trimis bani şi l-a sprijinit pe Nicolae Popa, fostul şef al Gelsor şi SOV Invest, firmele prin care a fost delapidat FNI. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.