Acasă Politic Bucureşti: Viscolul nu va fi înspăimântător, dar va dura

Bucureşti: Viscolul nu va fi înspăimântător, dar va dura

DISTRIBUIȚI
ninsoare4

ninsoare4125633 – 24012014 – La comandamentul de iarnă care s-a reunit vineri la sediul Guvernului a fost prezent şi directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), Ion Sandu, care a anunţat că este posibil ca în week-end să fie emise şi avertizări nowcasting cod roşu de ninsori şi viscol.

„Codul portocaliu pentru judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Ilfov şi, inclusiv, municipiul Bucureşti, s-a emis în primul rând pentru vânt, care va atinge viteze de peste 75-80 km/h, dar mai puţin pentru zăpadă. Nu este exclus ca termenul până duminică la ora 18.00 să fie prelungit până luni. Nu va fi viscolul înspăimântător, cum nu a mai fost niciodată, dar va fi pe termen foarte lung. Dacă se va depăşi stratul de zăpadă de 50 cm există posibilitatea să apară avertizări nowcasting cod roşu. Le recomand oamenilor ca, dacă nu au nevoie urgentă să plece la drum, să evite drumurile în această perioadă”, a declarat Ion Sandu, directorul ANM.

„Vreau să fim pregătiţi cum am fost pregătiţi şi iarna trecută. Toată lumea să fie pregătită în dispozitiv. Pentru situaţii de urgenţă, catastrofe, accidente, va fi un protocol foarte clar de funcţionare, de care va răspunde domnul vicepremier Oprea. (…) La 100 de oameni salvaţi nu ştie nimeni, dacă unul nu poate fi salvat, e învinovăţită toată lumea”, a declarat premierul Victor Ponta la comandamentul de iarnă de la Guvern. – PROMPT MEDIA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.