Acasă Politic Bucureşti: Ana Birchall: Corupţia din educaţie nu trebuie tolerată

Bucureşti: Ana Birchall: Corupţia din educaţie nu trebuie tolerată

DISTRIBUIȚI

125380 – 14012014 –  „Cazul învăţătoarei de la Şcoala 10 din Bucureşti, care le cerea fără ruşine părinţilor cadouri în valoare de sute de lei, în acelaşi timp insultându-i prin folosirea unui limbaj incalificabil pentru un cadru didactic, a scandalizat, fără îndoială, opinia publică din întreaga ţară. Nu pot să nu apreciez curajul

părinţilor de a sesiza autorităţile când se confruntă cu astfel de fenomene care nu au ce să caute în sistemul de învăţământ al unui stat membru al UE”, este de părere deputatul PSD, Ana Birchall.

„Apreciez celeritatea cu care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au desfăşurat anchetele, precum şi corectitudinea cu care Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 a acţionat. Acest caz trebuie privit inclusiv ca un exemplu de bună practică, atât pentru autorităţile publice, cât şi pentru părinţii care se confruntă asemenea situaţii regretabile”, a declarat Ana Birchall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„După cum am spus de foarte multe ori: educaţia şi şcoala românească trebuie să formeze, nu doar să informeze, şi acest lucru nu se poate realiza decât printr-o foarte bună colaborare între şcoală, familie şi societate, care să lucreze în interesul exclusiv al copilului, or, corupţia, solicitarea de bunuri sau servicii în schimbul unor posibile tratamente speciale şi lipsa de respect faţă de părinţi, copii şi cadrele didactice care îşi fac meseria în mod demn şi onest, chiar în condiţii dificile, trebuie să fie condamnate cu promptitudine”, a mai declarat Ana Birchall.

Raportul privind anchetele care sunt derulate la Şcoala Gimnazială „Sf. Andrei”, Liceul „Nicolae Iorga” şi Colegiul „Costin C. Kiriţescu” şi care vizează, în principal, aspecte legate solicitarea de bani ar putea fi gata cel mai târziu vineri, au declarat, oficiali din ISMB. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.