Acasă Politic Bucureşti: PDL cere rediscutarea de la zero a revizuirii Constituției

Bucureşti: PDL cere rediscutarea de la zero a revizuirii Constituției

DISTRIBUIȚI
vasile_blaga9

125546 – 21012014 – PDL cere reluarea de la zero a discuțiilor în ce privește revizuirea Constituției, a anunțat președintele PDL Vasile Blaga, luni, la finalul ședinței BPN al PDL. Președintele PDL a spus că reprezentanții PDL în comisia pentru revizuirea Constituției vor fi prezenți pe 27 ianuarie în Parlament pentru a formula solicitarea PDL.

“Dacă domnii Ponta și Antonescu nu vor dori acest lucru, PDL nu va fi părtaș la această mascaradă de revizuire a Constituției pusă în scenă de USL. Nu putem accepta ca proiectul să nu pornească de la rezultatul referendumului valid din 2009 – unicameral cu 300 de parlamentari. Nu putem accepta modificarea pe șest a regimului politic din republică semi-prezidențială în republică parlamentară chiar dacă președintele este ales prin vot direct. De altfel, mai mult de jumătate din modificările operate de USL la Constituție se referă la restrângerea atribuțiilor președintelui și la excluderea acestuia din rândul puterii executive. PDL nu poate fi părtaș nici la transformarea Parlamentului din for suprem de reprezentare a poporului în for suprem de decizie. CCR este instituția care se ocupă de conflictul între puteri, nicidecum Parlamentul. Nu în ultimul rând, nu putem fi de acord nici cu restrângerea suveranității poporului printr-o decizie a Parlamentului care poate bloca un referendum cerut de români”, a spus Vasile Blaga.

Președintele PDL a mai cerut liderilor USL ca, în cadrul discuțiilor cu FMI, să nu renunțe la investiții, precum în 2013, pentru a se încadra în deficit. “În 2013, tăierea investițiilor a condus la pierderea a 71.000 de locuri de muncă, la închiderea a mii de firme și la scumpiri în lanț. Cerem Guvernului Ponta să renunțe și la introducerea accizei suplimentare la litrul de carburant. Guvernul trebuie să ia măsuri pro-active pentru creștere economică, crearea de locuri de muncă și reducerea evaziunii fiscale”, a spus președintele PDL Vasile Blaga.

El a arătat că Guvernul are rezerve “mai ales că sunt sume clare și mari ascunse în buget”. Vasile Blaga a dat exemplul prognozelor guvernamentale care spun că din nou introdusa “taxă pe stâlp” la buget vor ajunge doar 500 de milioane de lei în timp ce Consiliul Fiscal spune că aceasta va aduce două miliarde de lei. “Diferența este dirijată de Guvernul Ponta doar în scopuri electorale așa cum s-a întâmplat și în 2013”, a spus președintele PDL. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.