Acasă Politic Bucureşti: Priorităţile Internelor pentru 2014

Bucureşti: Priorităţile Internelor pentru 2014

DISTRIBUIȚI

125202 – 06012014Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe susţinută la sediul M.A.I., principalele priorităţi ale instituţiei pentru anul 2014.  În acest context, Radu Stroe a menţionat drept priorităţi ale M.A.I. promovarea în Parlament a Statutului Poliţistului,

finalizarea unui act normativ privind ajutorarea pompierilor   militari răniţi în misiune, precum şi reevaluarea măsurilor adoptate la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli şi grădiniţe.

            Printre priorităţile stabilite la nivelul ministerului pentru anul 2014, ministrul Radu Stroe a inclus şi analizarea oportunităţii reluării discuţiilor referitoare la proiectul de lege ce vizează modificarea O.U.G. nr. 195 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi demararea pregătirilor pentru organizarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din acest an.

            Referindu-se la intrarea în vigoare, la începutul anului în curs, a Codului Penal şi a celui de procedură penală, ministrul Radu Stroe a subliniat necesitatea finalizării pregătirilor desfăşurate de către MAI împreună cu Ministerul Justiţiei, în vederea implementării acestor acte normative în activitatea curentă.

            De asemenea, printre priorităţile ministerului pentru anul 2014, ministrul a enumerat şi analizarea activităţii, respectiv pregătirea unor măsuri organizatorice în ceea ce priveşte o serie de structuri ale MAI, cum ar fi: Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Jandarmeria Română şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

            Totodată, ministrul Afacerilor Interne a precizat că pentru acest an, o preocupare a M.A.I. va fi şi promovarea trimestrializării bugetului instituţiei, astfel încât cea de a doua tranşă a normei privind echipamentul să fie achitată în primul trimestru al acestui an. Oficialul MAI a arătat că măsura va permite plata lunară a sumelor aferente drepturilor de echipament, aşa cum se procedează şi în celelalte structuri din domeniul apărării şi securităţii naţionale.

            În final, ministrul Radu Stroe a subliniat că prioritatea cea mai importantă pentru Ministerul Afacerilor Interne rămâne asigurarea fondurilor necesare cheltuielilor materiale curente, în special a celor necesare asigurării ordinii publice, securităţii cetăţeanului şi a gestionării oricăror alte situaţii neprevăzute care pot apărea în diverse condiţii şi care revin în competenţa MAI. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.