Acasă Politic Maramureş: Prins în flagrant când mituia un poliţist de la Rutieră

Maramureş: Prins în flagrant când mituia un poliţist de la Rutieră

DISTRIBUIȚI

125550 – 21012014 – Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul tehnic al DIPI, au organizat, marţi, o acţiune în cadrul căreia a fost prins în flagrant un bărbat în timp ce încerca să ofere bani unui poliţist,

pentru a-i fi restituit certificatul de înmatriculare, reţinut pentru o abatere rutieră.

           Cercetările în acest caz au fost demarate ca urmare a sesizării depuse la data de 19 ianuarie a. c., la Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş de către un agentul de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, cu privire la faptul că un bărbat, depistat în trafic cu abateri la regimul circulației rutiere, a încercat să îi ofere bani pentru a nu lua măsurile legale.

Bărbatul fusese depistat cu aparatul radar în timp ce circula cu un autoturism înmatriculat în Franţa, cu o viteză peste limita admisă legal pe sectorul de drum respectiv, agentul de poliție constatând în cadrul controlului și că poliţa de asigurare auto obligatorie este expirată. Pentru abaterile constatate, polițistul a întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională şi a reţinut certificatul de înmatriculare al autoturismului.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

În acest context, în schimbul restituirii certificatului de înmatriculare, bărbatul a încercat să îi ofere oferit poliţistului 50 euro, oferta fiind refuzată categoric. Polițistul a sesizat în scris această situaţie, în aceeaşi zi, Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

           În ziua de 20 ianuarie a. c., poliţistul a fost căutat de bărbatul prins în abatere, la sediul unităţii de poliţie în care îşi desfăşoară activitatea şi i-a cerut acestuia să se întâlnescă a doua zi pentru a discuta în legătură cu rezolvarea favorabilă a situaţiei sale.

Astfel, marţi, cei doi s-au întâlnit, bărbatul solicitându-i din nou agentului de poliţie să îi restituie pe loc certificatul de înmatriculare, context în care i-a înmânat acestuia 100 euro şi 250 lei.

Echipa operativă a Serviciului Anticorupţie a intervenit imediat după remiterea banilor, bărbatul fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, el fiind cercetat pentru dare de mită. – PROMPT MEDIA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.