Acasă Politic Unioniștii de azi aduc un omagiu unioniștilor de altădată

Unioniștii de azi aduc un omagiu unioniștilor de altădată

DISTRIBUIȚI
Unionisti_Iasi

Unionisti_Iasi125600 – 23012014 – Susţinătorii unirii cu Basarabia vor marca ziua de 24 ianuarie prin hore, concerte, flash-mob-uri și arborarea drapelului tricolor în mai multe orașe ale țării.

Voluntarii Platformei unioniste Acțiunea 2012 din Focșani vor întinde o horă a unităţii vineri, de la orele 15.00, la Obeliscul din Piața Unirii. Prin intermediul acestei manifestații, unioniștii de astăzi aduc un omagiu făuritorilor Micii Uniri și vor semnala necesitatea reîntregirii naționale, prin unirea României cu Republica Moldova.

Reprezentanții filialei Iași a coaliției de asociații Acțiunea 2012 și simpatizanții acesteia se vor alătura evenimentelor organizate vineri de Primăria orașului cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. La orele10.30, la bustul lui Alexandru Lăpușneanu, participanții la manifestațiile festive vor afișa bannere cu mesajul ,,Basarabie e România” și steaguri tricolore. Sărbătoarea va include momente folclorice sub genericul ,,Noi suntem români”, o masă tradițională și un spectacol de torțe pe traseul Piața Unirii-Grădina Palas.

Bucureștenii se vor prinde într-o horă a Unirii tot vineri, de la orele 19.00, la monumentul kilometrul 0 din faţa Bisericii Sf. Gheorghe Nou. La kilometrul 0 al Bucureştiului sunt notate denumirile provinciilor istorice ale României – Muntenia, Ardeal, Moldova, Dobrogea, Basarabia, Oltenia şi Bucovina, precum şi distanţele până la principalele oraşe româneşti, inclusiv cele aflate în actuala Republica Moldova.

La Chișinău, militanții pentru Unire se vor întâlni pe 24 ianuarie la orele 10.00, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Sectorul Botanica și apoi vor distribui gratuit lucrarea ,,Sub jug străin” în tot orașul, începând din scuarul Gării Feroviare.

Totodată, membrii Platformei unioniste Acțiunea 2012 vor marca, prin acţiuni similare, și în alte orașe 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

            Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului naţional unitar român. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Ţării Româneşti, act politic care a fundamentat înfăptuirea Unirii. – PROMPT MEDIA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.