Acasă Politic Bruxelles: Adina Vălean cere impunerea localizării prin GPS a apelurilor la 112

Bruxelles: Adina Vălean cere impunerea localizării prin GPS a apelurilor la 112

DISTRIBUIȚI
adina_valean

adina_valean126051 – 12022014 – „Comisia Europeana si Statele Membre trebuie sa facă mai mult pentru a imbunatati serviciile 112 puse la dispoziția cetățenilor”, a declarat europarlamentarul Adina Vălean, la conferinţa de presă organizată marţi, la Bruxelles, cu prilejul zilei numărului european de urgenţă 112.

Adina Vălean a deplâns lipsa obligației la nivel european de a localiza prin coordonate GPS apelurile de urgenta inițiate de pe telefoane mobile in actuala versiune a directivelor europene. „Supravietuitorii ar fi avut mai multe sanse daca apelul catre 112 ar fi putut fi localizat prin coordonate GPS”, a adăugat Adina Vălean, făcând referire la accidentul aviatic din Munții Apuseni care a dus la moartea pilotului Adrian Iovan si a studentei Aura Ion.

Parlamentul European a susținut si cerut in mod repetat imbunatatirea serviciilor 112 inca din 2007. „Lipsa de acțiune a Comisiei Europene pe acest subiect trebuie criticata, pentru ca am putea reduce cheltuielile pentru intervențiile in situații de urgenta cu cel puțin 4 miliarde de euro pe an, daca ar fi instituite standarde pentru localizarea exacta a apelurilor. Tehnologia exista! Deci ce anume asteapta Comisia Europeana pentru a interveni?” , a mai spus Adina Vălean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.