Acasă Politic Bruxelles: Conferinţa primarilor din Europa

Bruxelles: Conferinţa primarilor din Europa

DISTRIBUIȚI
comisie-europeana_-_conf.primari

comisie-europeana_-_conf.primari126052 – 11022014 – Peste 100 de primari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Europa participă, marţi, la Bruxelles, la o conferinţă pe tema liberei circulaţii în Uniunea Europeană. Se va discuta despre oportunităţile, dar şi despre provocările date de prezenţa într-un stat a cetăţenilor din alte ţări membre.

Conferinţa de astăzi are loc pe fondul dezbaterilor tot mai ample cu privire la liberalizarea circulaţiei şi deschiderea pieţei muncii, dar şi a recentei decizii a Elveţiei de a limita numărul imigranţilor.

Evenimentul, organizat de Comitetul Regiunilor şi Comisiilor Europene, se înscrie într-una din cele cinci linii de acţiune ale Comisiei menite să contribuie la libera circulaţie a persoanelor.

Celelalte se referă la normele de coordonare a securităţii sociale, aşa-numitul test privind reşedinţa obişnuită, incluziunea socială, unde poate fi utilizat fondul social european, aplicarea pe teren a normelor privind libera circulaţie şi combaterea căsătoriilor de convenienţă, pentru care vor fi elaborate până la sfârşitul anului seturi de recomandări.

Libera circulaţie, adică posibilitatea de a trăi, de a muncii sau de a studia oriunde în Uniunea Europeană este şi unul dintre pilonii pieţei unice, pentru că stimulează creşterea economică.

Peste două treimi dintre europeni afirmă că libera circulaţie este benefică pentru ţara lor şi este de datoria Comisiei să o consolideze, afirma recent comisarul pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Vivian Reding, iar colegul său László Andor, comisar pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune observa că oamenii merg acolo unde sunt locuri de muncă şi, deci, au de câştigat şi lucătorii, şi ţara gazdă, şi cea de origine.

Autorităţile locale sunt în prima linie atunci când este vorba de aplicarea normelor privind libera circulaţie, aşa că cei doi comisari vor participa şi ei la conferinţa de astăzi. –PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.