Acasă Externe Federatia Rusa: Duma de Stat va adopta o lege pentru anexarea Crimeei

Federatia Rusa: Duma de Stat va adopta o lege pentru anexarea Crimeei

DISTRIBUIȚI

126908 – 17032014 –  Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, va adopta „cât mai curând posibil” o lege care va permite Crimeei să adere la Federaţia Rusă, potrivit Antena 3.

Decizia vine ca urmare a rezultatelor referendumului de duminică, în care locuitorii din Crimeea au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea Rusiei – 96,6% conform rezultatelor finale.

„Rezultatele referendumului din Crimeea au arătat în mod clar că locuitorii peninsulei îşi văd viitorul doar ca parte a Rusiei”, a declarat Serghei Neverov, vicepreşedintele Dumei şi secretarul consiliului general al partidului de guvernământ Rusia Unită.

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin, a expus, duminică seara, etapele includerii Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse în cazul unei unui rezultat pozitiv al referendumului.

„Din 2011, este în vigoare Legea cu privire la procedura de acceptare şi formarea de noi subiecţi. Aceasta defineşte cerinţele şi ordinea” includerii în componenţa Federaţiei Ruse, a explicat Narâşkin.

Potrivit documentului, dacă un stat străin adresează Moscovei o cerere privind aderarea la Federaţia Rusă şi încheierea unui tratat internaţional corespunzător, preşedintele Rusiei informează ambele camere ale Adunării Federale, precum şi Guvernul, şi, dacă este necesar, desfăşoară consultări. Apoi, şeful statului sesizează Curtea Constituţională pentru a evalua dacă tratatul privind includerea unei noi entităţi în componenţa Federaţiei Ruse nu contravine Constituţiei ţării şi, în cazul unei decizii favorabile din partea Curţii, acordul internaţional este trimis, spre ratificare, în Duma de Stat, împreună cu un proiect de lege federală constituţională, care stabileşte numele, statutul şi graniţele noului subiect. Dacă aceste documente obţin sprijinul Dumei, sunt operate modificări la Constituţia Federaţiei Ruse, completată cu numele unuia sau al mai multor subiecţi, după caz.

Referendumul de duminică este considerat ilegal de către Ucraina şi comunitatea internaţională. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.