Acasă Externe Bruxelles: Liderul tătarilor din Crimeea cere intervenţia NATO

Bruxelles: Liderul tătarilor din Crimeea cere intervenţia NATO

DISTRIBUIȚI

126876 – 14032014 –  Liderul comunitatii tatare din Crimeea, Mustafa Djemilev, a indemnat la boicotarea referendumului organizat duminica in aceasta regiune si a cerut fortelor NATO sa intervina pentru a preveni un „masacru”.

Mustafa Djemilev a facut un apel catre minoritatea tatara sa apere integritatea teritoriala a tarii, fara a preciza prin ce metode, potrivit Ziare.com.

„Daca nu se pot lua alte masuri, atunci NATO ar trebui sa intervina la fel ca in Kosovo”, a declarat liderul tatar in timpul vizitei la Bruxelles, unde se intalneşte vineri cu oficialii NATO.

Tatarii planuiesc o serie de demonstratii in Crimeea, vineri, inainte de referendumul de secesiune care va avea loc duminica. Aceasta actiune de contestare se va desfasura sub sloganul oficial „NU pentru referendumul ilegal!”.

Djemilev a punctat ca interventia NATO „se face de obicei doar cand exista un masacru, noi am vrea sa se intample inainte sa aiba loc un masacru”.

O alta critica a liderului tatar s-a indreptat catre tarile din vestul Europei, despre care spune ca nu au luat nicio masura serioasa pentru a aplana conflictul.

Republica autonoma Crimeea va organiza un referendum duminica pentru a determina viitorul regiunii. Populatia va trebui sa se pronunte daca doreste alipirea la Rusia sau o autonomie largita in cadrul Ucrainei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.