Acasă Politic Bucureşti: Angajaţii MAI acţionează pentru evacuarea persoanelor afectate de inundaţii

Bucureşti: Angajaţii MAI acţionează pentru evacuarea persoanelor afectate de inundaţii

DISTRIBUIȚI

126663 – 07032014 – Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus, prin Departamentul pentru Situații de  Urgență, măsuri pentru limitarea efectelor inundațiilor produse în unele localități  din judeţele Argeş, Dolj, Galaţi şi Olt.

În acest sens a fost organizată o ședință tehnică cu responsabilii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţelor sus-menţionate, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. În ultimele 24 de ore,  peste 100 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, în special pompieri din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acţionează punctual pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate, precum şi pentru limitarea efectelor inundaţiilor produse.

Potrivit situaţiei centralizate la nivelul M.A.I., în această dimineaţă erau afectate de inundaţii 44 de case din 29 de sate şi comune.

Din totalul celor 51 de persoane care au fost evacuate (din localităţile Movileni şi Schitu din judeţul Olt, respectiv Sopot, judeţul Dolj), 6 mai sunt găzduite în spaţii administrative locale, restul de 45 fiind cazate la rude. Pentru persoanele cazate în spaţiile administrative, autorităţile locale au asigurat apă şi alimente de primă necesitate.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut structurilor pentru situații de urgență, ca pe lângă intervențiile operative în zonele afectate de inundații, să sprijine acțiunile de ajutorare a persoanelor care au fost evacuate.  În acest context, o astfel de acțiune are loc în comuna Breasta, județul Dolj, unde forțe ale ISU Dolj transportă alimente cetățenilor ale căror gospodării au fost afectate de ape.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate în contextul avertizării hidrologice cod portocaliu, emisă în această dimineaţa pentru cursurile de apă din judeţele Teleorman şi Giurgiu, unde au fost activate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat al MAI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.