Acasă Externe Bucureşti: Curtea de Apel Bucureşti, decizie amânată

Bucureşti: Curtea de Apel Bucureşti, decizie amânată

DISTRIBUIȚI

126920 – 17032014 – Ministerul de Interne a solicitat declararea ca indezirabil pe teritoriul Romaniei a liderului Garzii Maghiare din Ardeal, Mikola Bela. Autoritatile romane considera ca acesta poate pune in pericol ordinea constitutionala.

Propunerea a fost inaintata deja instantei de judecata, iar magistratii ar putea sa dea o decizie de expulzare in urmatoarele ore sau zile, potrivit Digi 24.

Vineri seara, Ministerul de Interne a anuntat ca va solicita declararea ca indezirabili pe teritoriul Romaniei a unor lideri ai grupurilor extremiste Jobbik, Noua Garda, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate si Oastea Haiducilor.         Totodata, a fost deschis si un dosar penal pe numele unor cetateni maghiari care ar fi facut „declaratii cu caracter revizionist si separatist” pe teritoriul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu i-a convocat, joia trecuta, pe Victor Ponta, pe ministrii de Interne si de Externe si pe sefii Serviciilor de Informatii la Cotroceni pentru a transa probelema pericolului prezentei unor astfel de cetateni pe teritoriul Romaniei.

Totul a pornit in urma cu o saptamana, cand au avut loc un protest al secuilor la Targu Mures, iar mai multi protestatari, printre care si membri ai partidului extremist Jobbik s-au imbrancit cu fortele de ordine si au aruncat cu petarde. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.