Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA: Mihail Vlasov a pretins un milion de euro pentru o...

Bucureşti: DNA: Mihail Vlasov a pretins un milion de euro pentru o decizie favorabilă a Curţii de Arbitraj

DISTRIBUIȚI

126973 – 19032014 –   Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru trafic de influenta, urmand a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, incepand cu anul 2013, martorul denuntator alaturi de fostul sau partener de afaceri erau parti intr-un dosar de arbitraj, in calitate de parati-reclamanti, dosar inregistrat pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Potrivit unui comunicat al DNA, printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.

La data de 13 martie 2014, in urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul lui Vlasov, situat in sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, Vlasov i-a pretins denuntatorului 1.000.000 euro pentru a-l ajuta sa castige procesul respectiv. Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19 martie 2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani.

La data de 18 martie 2014, in jurul orelor 20.00, Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul in incinta unui restaurant din Bucuresti, prilej cu care Vlasov i-a reiterat acestuia, pretinderea sumei de 1.000.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei,promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului.

In aceleasi imprejurari, Vlasov i-a invederat denuntatorului ca initial trebuie remisa suma de 200.000 euro, urmand ca ulterior, dupa ce instanta de arbitraj urma sa dispuna amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, acesta sa ii mai remita inca 300.000 euro, in acelasi scop. Dupa remiterea acestei sume de bani, instanta de arbitraj urma sa dispuna o solutie favorabila denuntatorului.

In continuare, la data de 18 martie 2014 s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra lui Vlasov fiind gasita suma de 200.000 euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.