Acasă Politic Bucureşti: Exercitiu militar comun americano-romano-bulgar

Bucureşti: Exercitiu militar comun americano-romano-bulgar

DISTRIBUIȚI

126647 – 06032014 –  În contextul crizei din Crimeea, USS Truxtun, o navă-distrugător a Marinei SUA, cu 300 de militari la bord, vine pe 8 martie în Portul Constanţa, pentru o vizită de rutină şi va desfăşura timp de trei zile exerciţii cu marina României şi Bulgariei. Nava a plecat joi din Grecia şi se îndreaptă către România, unde va ajunge sâmbătă.

USS Truxtun, navă-distrugător a Marinei americane, vine în Portul Constanţa în perioada 8-11 martie, pentru o vizită portuară de rutină, timp în care „va conduce antrenamente comune şi schimb de informaţii cu partenerii români şi va participa la un exerciţiu cu marina României şi Bulgariei, în Marea Neagră”, a anunţat Ambasada SUA în România.

Oficialii americani susţin că această vizită nu are legătură cu criza din Ucraina. „Operaţiunile lui Truxtun în Marea Neagră erau programate cu mult timp înainte de la plecarea din SUA”, a declarat locotenentul Shawn Ecklund, purtător de cuvânt al US Navy, pentru publicaţia militară Stars and Stripes.

Nava este un distrugător de clasă Arleigh Burke, cu aproximativ 300 de militari la bord, şi a plecat din Grecia, din Golful Souda, joi. Nava face parte din grupul de atac „George W. Bush”, care a intrat recent în Marea Mediterană şi se antrenează cu partenerii locali, înainte de a-şi continua drumul spre Orientul Mijlociu. Grupul de nave din Mediterană mai include Carrier Air

Wing 8 (navă transportoare de aeronave), distrugătorul USS Roosevelt şi crucişătorul USS Philippine Sea.

În Marea Neagră se mai află două nave de război americane. Fregata americană USS Taylor se află la Samsun, în Turcia, din luna februarie, conform Stars and Stripes. Nava-amiral a Flotei a 6-a americane, USS Mount Whtiney, a plecat şi ea din Italia şi se află în Marea Neagră. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.