Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fără supra acciză, nu plătim pensiile

Bucureşti: Fără supra acciză, nu plătim pensiile

DISTRIBUIȚI

127170 – 26032014 –   Plata pensiilor şi a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusă în pericol dacă acciza suplimentară de 7 eurocenţi nu va fi aplicată de la 1 aprilie a. c., deoarece suma care ar urma să fie colectată este de două miliarde de lei şi nu poate fi uşor înlocuită, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, potrivit Adevărul.ro.

Ministrul susţine că dacă nu se introduce această nouă taxă există riscul ca banii să nu mai ajungă pentru pensii şi salarii.

“Sunt două miliarde, gândiţi-vă. Ar fi fost 2,67 miliarde, acum sunt două miliarde. Evident că exista un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli, nu ştiu dacă le-aş numi fixe, dar de genul de care descrieţi dumneavoastră: pensii, salarii. Care, vrând-nevrând, trebuie acoperite. Nu vorbim de lucruri care se taie foarte uşor. Restul de 25% se mai poate, dar vorbim aici de două miliarde şi asta e o sumă considerabilă. Era absolut necesar de introdus această taxă”, a precizat ministrul.

Petrescu a declarat că deja s-au pierdut 670 de milioane de lei din neîncasarea veniturilor din această acciză pe primele trei luni.

Oficialul a recunoscut că banii din acciza pe combustibili nu ajung direct la autostrăzi, aşa cum a anunţat iniţial, în toamna anului trecut, premierul Victor Ponta, motivând că „legea nu permite” direcţionarea unor bani către fonduri special constituite pentru astfel de scopuri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.