Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: FSE „Spiru Haret“ cere modificarea Legii Educației Naționale

Bucureşti: FSE „Spiru Haret“ cere modificarea Legii Educației Naționale

DISTRIBUIȚI

126814 – 13032014 –  Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ solicită Ministerului Educației Naționale începerea negocierilor privind modificarea Legii Educației Naționale, astfel încât să fie introduse în acest act normativ un capitol distinct privind codul de etică profesională al cadrului didactic și a unui capitol referitor la obligațiile părintelui/tutorelui în raport cu unitatea de învățământ.

FSE „Spiru Haret“ consideră că fără modificarea Legii Educației orice act administrativ care ar apărea ar fi lipsit de substanță.

„Studiind Legea Educației Naționale vom constata că sunt foarte multe articole ce privesc etica profesională în învățământul superior și doar unul în care se face referire la învățământul preuniversitar. Potrivit art. 98 alin. (2), lit.b) ar trebui să existe la nivelul unității un cod de etică profesională, de întocmirea căruia răspunde Consiliul profesoral. Acest cod însă nu poate fi realizat deoarece unitatea de învățământ nu are departament juridic, care să acorde consultanță     în privința întocmirii lui. În același timp, tot potrivit Legii Educației, ar trebui să existe și un contract educațional încheiat între unitatea de învățământ și părinte/tutore, care însă nu este din cauza prevederilor ambigue din lege. Mai mult, contractul educațional cadru este anexă a regulamentului de organizare și funcționare a unității de învățământ preuniversitar, care nici până la ora actuală nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Educației. Din această cauză, susținem că este nevoie de modificarea Legii Educaței, în sensul reglementării acestor probleme, dar și a celor legate de finanțarea activităților extracuriculare care se desfășoară în săptămâna Școala altfel“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.