Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gala Francofoniei 2014

Bucureşti: Gala Francofoniei 2014

DISTRIBUIȚI

 127002 – 20032014 –  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Camera Deputaţilor, în cooperare cu Ministerul Culturii şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF), organizează joi, 20 martie 2014, Seara de Gală a Francofoniei, la Ateneul Român.

La manifestare vor fi prezenți membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, delegaţiile parlamentare participante la Conferinţa regională pentru Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), oficialităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice, ai societăţii civile implicaţi în proiectele Francofoniei.

GADIF va acorda, cu această ocazie, premiul Francofoniei unei personalităţi care a contribuit la promovarea limbii franceze şi a valorilor Francofoniei în România, potrivit unui comunicat al MAE.

Cu prilejul Galei Francofoniei, ansamblul cameral „Romanian Brass”, condus de muzicianul Adrian Petrescu, va susţine un concert cu repertoriu francofon.

În fiecare an, la 20 martie, cele 77 de ţări şi guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei,  sărbătoresc Ziua Internaţională a Francofoniei. Această dată marchează semnarea, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF). – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.