Acasă Externe Bucureşti: Gyorgy Frunda crede că izolarea politică a Jobbik este mai adecvată...

Bucureşti: Gyorgy Frunda crede că izolarea politică a Jobbik este mai adecvată decât interzicerea sa

DISTRIBUIȚI

126778 – 12032014 –  Prezența membrilor partidului extremist maghiar Jobbik nu poate fi interzisă în România, mai adecvată fiind izolarea politică a formațiunilor extremiste. Declarațiile au fost făcute de Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, potrivit RFI Romania.

Președintele Traian Băsescu a cerut marți Guvernului și Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezența membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept „extremist”. Solicitarea a venit la o zi după manifestările de la Târgu Mureș, când un miting comemorativ s-a transformat într-un marș neautorizat, pe străzile orașului,  soldat cu ciocniri cu forțele de ordine.

Gyorgy Frunda crede că solicitarea președintelui Traian Băsescu nu este fezabilă.

„Nu văd cum e fezabilă. Acești oameni, care sunt membrii partidului Jobbik, partid de extremă dreapta și care ne face foarte mult rău nouă, comunității maghiare din România prin venirea în Ardeal, prin campania pe care o fac în Ardeal pentru alegerile parlamentare din Ungaria (6 aprilie). Nu văd cum poți să le interzici să circule liber în cadrul Uniunii Europene. Poți să le interzici să facă manifestații, nu le dai autorizație să facă manifestații. Dar să circule liber prin România nu văd nici o posibilitate cum le-ai putea interzice treaba asta”, a spus Gyorgy Frunda.

În opinia sa, soluția este ”izolarea partidelor extremiste, oricare ar fi ele și de orice naționalitate, ungurești, românești, franțuzești. Ar trebui izolate politic și atunci oamenii pot alege între partidele democratice și cele extremiste”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.