Acasă Economie Bucureşti: Hidroelectrica vinde microhidrocentrale ca să-şi achite datoriile

Bucureşti: Hidroelectrica vinde microhidrocentrale ca să-şi achite datoriile

DISTRIBUIȚI

126933  – 18032014 – Hidroelectrica, aflata sub povara unor datorii de 250 de milioane de euro, incearca sa gaseasca resurse vanzand microhidrocentralele pe care le detine. Ultima licitatie va scoate la vanzare, marti, 22 de microhidrocentrale.

Hidroelectrica vinde si un teren de 3.200 de metri patrati in Targu Jiu, pentru care va cere in jur de 200.000 de euro, a declarat Remus Borza, proprietarul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al companiei, potrivit Mediafax.

Unitatile care vor fi vandute au o capacitate instalata de pana la 10 MW si primesc ajutor de la stat sub forma certificetelor verzi pentru generarea electricitatii.

Nu e prima actiune de licitare a microhidrocentralelor pe care le detine Hidroelectrica. In ianuarie, compania a incercat sa vanda 14 microhidrocentrale, cerand 10,4 milioane de euro. A scapat doar de 3 unitati, pe care a incasat 2,4 milioane de euro.

In iunie 2013, Hidroelectrica a vandut 14 microhidrocentrale, obtinand 10,5 milioane de euro. Remus Borza a declarat ca Hidroelectrica are datorii catre banci in valoare de 250 de milioane de euro si vrea sa vanda, in perioada 2013-2014, 88 de microhidrocentrale, deoarece compania nu are resurse pentru investitiile necesare.

Hidroelectrica a reintrat in insolventa la sfarsitul lunii februarie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile formulate de mai multi traderi de energie care au contestat, printre altele, decizia de inchidere a procedurii insolventei, in iunie 2013. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.