Acasă Externe Bucureşti: Mircea Geoană: Conflictul din Ucraina, motiv în plus pentru aderarea grabnică...

Bucureşti: Mircea Geoană: Conflictul din Ucraina, motiv în plus pentru aderarea grabnică a României la Schengen

DISTRIBUIȚI

126793 – 12032014 –  „Soluția diplomatică este cea mai bună cale de a rezolva conflictul din Ucraina, dar dacă el escaladează, Uniunea Europeană și SUA trebuie să fie pregătite cu un pachet de sprijin politic, financiar și economic, inclusiv în zona șantajului energetic la care sunt supuse Ucraina și, potențial, Republica Moldova” a declarat Mircea Geoană, Președintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului privind Aderarea României la Spațiul Schengen, în cadrul întrevederii cu Grigoris Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei la București.

În contextul situației tensionate din Ucraina, membrii Comisiei Schengen au avut marți, 11 martie 2014, o discuție cu ambasadorul elen, având în vedere că în acest moment Grecia deține președinția UE. Totodată, Grigoris Vassiloconstandakis a prezentat prioritățile președintiei elene legate de creștere economică și creare de locuri de muncă, guvernanța economică și lupta împotriva imigrației ilegale.

“România este direct interesată de găsirea unei soluții în Ucraina, având în vedere proximitatea noastră geografică. Iar ultimele evoluții și îngrijorarea statelor europene sunt un motiv în plus pentru ca discuția despre aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen să evolueze în ritm mai accelerat. Faptul că Republica Moldova a făcut progrese semnificative în ceea ce privește relaxarea sistemului de vize este un pas important, dar integrarea totală a țării noastre și a Bulgariei în Schengen ar crea un plus de siguranță la granița estică a Uniunii Europene”, a mai declarat Mircea Geoană.

Totodată, el a subliniat că “Federația Rusă nu va ezita să folosească aceleași mijloace și presiuni și în cazul Transnistriei, Osetia de Sud și a Abhaziei. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru a lua măsuri rapide. Mai mult, cred că președinția elenă ar putea invita oficiali moldoveni și din Georgia pentru a participa la acțiunile organizate în perioada

următoare. Cred că ar fi un gest de prietenie și încredere pe care-l putem transmite celor două state”.

De asemenea, Grigoris Vassiloconstandakis, ambasadorul Greciei la București, a reiterat sprijinul nemijlocit al Greciei pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.