Acasă Politic Bucureşti: PNL contestă înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC

Bucureşti: PNL contestă înregistrarea alianţei electorale PSD-UNPR-PC

DISTRIBUIȚI
eugen_nicolaescu

126619 – 06032014  –   Biroul Electoral Central (BEC) a aprobat, miercuri, inregistrarea aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare, dupa ce initial respinsese solicitarea de inregistrare a aliantei Uniunii Social Democrate (USD), potrivit Mediafax.

BEC a acceptat solicitarea pentru infiintarea Aliantei electorale PSD-UNPR-PC si a protocolului de functionare a acestei aliante.

Reprezentantul PNL in BEC, Theodor Nicolescu, a declarat ca decizia va fi contestata de liberali, deoarece incalca normele si procedurile prevazute de lege.

„Vom contesta decizia BEC in cazul aliantei PSD-UNPR-PC la Inalta Curte, pentru ca ea a fost depusa la mai mult de 48 de ore de la infiintarea BEC, termen care este prevazut de legea pentru europarlamente”, a declarat Nicolescu.  Conform alin. 2 al articolului 7 din Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, „protocolul de constituire a aliantei electorale se depune la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore de la infiintarea acestuia”.

De asemenea, HG privind calendarul pentru europarlamentare mentioneaza ca depunerea la BEC a protocolului de constituire a unei aliante electorale trebuie facuta „in termen de 48 de ore de la infiintarea BEC” si nu mai tarziu de 4 martie, deoarece termenul maximal pentru infiintarea Biroului este stabilit in Hotararea de Guvern in 2 martie.

Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a fost infiintat insa la 28 februarie a. c. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.