Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proiect legislativ privind introducerea pensiilor ocupaţionale

Bucureşti: Proiect legislativ privind introducerea pensiilor ocupaţionale

DISTRIBUIȚI

127008 – 20032014 –  Deputatul PDL Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la Camera Deputaţilor, că parlamentarii PDL au depus o propunere legislativă privind introducerea sistemului de pensii ocupaţionale.

„PDL doreşte să îi ofere o mână de ajutor doamnei Plumb, care este încă la început şi în necunoştinţă de cauză în mandatul de ministru al Muncii şi, în acest sens, depunem în Parlament o propunere legislativă care să reglementeze sistemul pensiilor ocupaţionale. PDL şi-a asumat responsabilitatea reformării sistemului de pensii într-un moment în care analizele independente arătau că ne apropiem de colaps şi îşi asumă şi acum direcţia continuării reformelor pentru sustenabilitatea sistemului de pensii”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL a amintit că introducerea sistemului pensiilor ocupaţionale figurează şi în programul Guvernului Ponta, dar acest angajament a fost uitat în ultimii dou ani.

„În ceea ce priveşte promovarea legii pensiilor ocupaţionale aferente Pilonului IV, doamna Plumb a uitat să spună că acest proiect fusese deja finalizat în guvernarea PDL şi trebuia doar adoptat şi aplicat de guvernarea Ponta. Doi ani de zile Guvernul Ponta a ţinut acest proiect la sertar, în schimb ministra Câmpeanu gira revenirea inegalităţilor în sistem prin acordarea de pensii speciale militarilor şi diplomaţilor. În toată această perioadă la Ministerul Muncii a fost un aşa zis ministru liberal, în fapt unul dintre cei mai socialişti miniştri ai guvernului. Toate reformele îndrăzneţe din perioada 2009-2012 au fost blocate, legi esenţiale lăsate la cheie în mai 2012 au fost tergiversate, iar doamna Câmpeanu şi-a umflat muşchii doar aplicând măsurile luate de guvernarea PDL, cum a fost cea privind indexarea anuală a pensiilor conform Legii 263 din 2010. Venirea doamnei Plumb nu a schimbat această paradigmă, dimpotrivă. Doamna Plumb nu îşi doreşte decât să plagieze experienţa doamnei Câmpeanu. Astfel, a venit cu acelaşi program de guvernare în domeniu, are acelaşi stil de a arunca lozinci pe piaţă şi este la fel de superficială când e vorba să pună în aplicare anumite angajamente”, consideră Claudia Boghicevici.

„Proiectul legii PDL privind pensiile ocupaţionale creează premisele pentru furnizarea unei pensii adiţionale obţinute pe principiul contributivităţii, distinct şi în completarea pensiei din sistemul public. Acest sistem este bazat pe contribuţii definite şi este structurat pe conturi individuale. Totodată, prin crearea lui se asigură stimularea şi cultivarea spiritului de economisire pentru bătrâneţe pe baza constituirii şi investirii unei contribuţii noi pentru pensia ocupaţională. Un asemenea sistem contribuie la realizarea pe termen lung a sustenabilităţii financiare a sistemului public de pensii prin scăderea presiunii exercitate asupra acestuia. De asemenea, se    asigură un aport de capital pe piaţa internă, cu efecte pozitive asupra creşterii economice. Speranţa noastră este ca acest proiect să fie tratat în cel mai serios mod cu putinţă de către actuala guvernare şi de către actuala majoritate parlamentară, pentru că miza nu este politică, miza este sustenabilitatea sistemului de pensii”, a mai declarat deputatul PDL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.