Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: RATB promite achitarea integrală a datoriei către Metrorex

Bucureşti: RATB promite achitarea integrală a datoriei către Metrorex

DISTRIBUIȚI

126934  – 18032014 – Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că a întreprins demersurile necesare pentru achitarea întegrală a debitului restant către Metrorex.

Metrorex retrăsese zilele trecute de la vânzare cardurile comune de transport la suprafaţă şi cu metroul (cardurile Activ) din cauză unei datorii mari pe care RATB întârzie să o achite .

„De la începutul anului curent, RATB a achitat către Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar în cursul zilei de astăzi, 18 martie 2014, vom mai achita încă 1.993.523 lei. Precizăm că la 31 decembrie 2013, debitul către Metrorex era în valoare de 17,3 milioane lei. Dorim să-i asigurăm atât pe partenerii noştri cât şi pe călători, care sunt primii afectaţi de această situaţie, că RATB va depune toate eforturile de a-şi onora obligaţiile de plată. Aceste obligaţii au rămas neachitate nu din rea-voinţă, ci într-un context economic dificil pe care l-am traversat în ultimul an. Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport. De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilităţile incluse în oferta comună RATB-Metrorex. În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile Activ comune”, se maia arată într-un comunicat al RATB. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.