Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Șova, responsabil de carduri

Bucureşti: Șova, responsabil de carduri

DISTRIBUIȚI

127014 – 20032014 –  Deputatul PDL Alexandru Nazare, vicepreședinte PDL pentru politici economice, mediul de afaceri și fonduri europene îi reamintește ministrului Dan Șova că are în subordine o instituție care ar trebui să le asigure bucureștenilor accesul unitar la mijloacele de transport public, atât prin RATB, cât și prin Metrorex.

”Situația în care sunt puși mii de bucureșteni care nu mai pot beneficia de același card de transport pentru autobuze și metrou este doar o nouă dovadă a haosului și incompetenței care caracterizează Guvernarea PSD. În 2011, în urma discuțiilor cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană a fost înființată, în subordinea Ministerului Transporturilor, Autoritatea Metropolitană de Transport București (AMTB) după modelul celei din Madrid, care să asigure astfel o corelare a politicilor de transport urban din Capitală”, a spus deputatul PDL.

„Ministrul Șova trebuie să convoace conducerea acestei instituții care ar fi trebuit să medieze diferendul între Metrorex și RATB. AMTB are pârghiile necesare pentru a asigura accesul bucureștenilor la servicii de transport public eficiente, fără a mai fi nevoiți să se plimbe la mai multe ghișee. Nu doar Metrorex și RATB trebuie să intre în acest program de carduri unice de transport, ci și companiile de transport care acționează pe traseele din județul Ilfov. AMTB trebuie să găsească și finanțări europene pentru servicii de transport public mai bune, nu să împartă licențe de transport pe criterii clientelare. Doar așa vom avea un transport public care să poată fi similar celor din alte capitale europene”, a mai declarat Alexandru Nazare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.