Acasă Economie Bucureşti: Titus Corlatean: Rusia trebuie să renunţe la acte de agresiune daca...

Bucureşti: Titus Corlatean: Rusia trebuie să renunţe la acte de agresiune daca vrea relatii profitabile cu UE

DISTRIBUIȚI

126847 – 14032014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a afirmat joi seara ca daca Rusia vrea sa aiba relatii economice profitabile cu partenerii europeni trebuie sa renunte la acte de agresiune.

„Este un moment al adevarului in clipa de fata, pana la urma al genului de relatie intre Federatia Rusa si comunitatea europeana, euroatlantica, democratica. Rusii au interese si europenii au interese economice (…), dar ele sunt intrepatrunse. Rusia trebuie sa livreze cuiva, are nevoie de o piata de desfacere. Vor sa aiba o relatie economica profitabila cu partenerii europeni? Atunci trebuie sa gaseasca modalitatile politice sa se abtina in a face niste chestiuni care au fost calificate in dreptul international ca acte de agresiune”, a spus Corlatean, la postul naţional de televiziune.

Ministrul de Externe a calificat situatia actuala drept „un joc al nervilor” si a adaugat ca decidentii europeni se gandesc la noi sanctiuni impotriva Rusiei, daca aceasta nu se angajeaza pe calea dialogului politic.

„E un joc al nervilor si acest joc va continua. Vom vedea luni, la Consiliul Afacerilor Externe, voi fi prezent la Bruxelles, (…) vom pune concluziile noastre dupa asa-zisul referendum care se va fi intamplat si rezultatele care sunt predictibile. Consiliul European, sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana au spus foarte clar: in urmatoarele doua saptamani, pana la viitorul Consiliu European, daca Rusia nu se angajeaza in directia reducerii tensiunilor si dialogului politic, avem la dispozitie pasul doi, sanctiuni, mergem mai departe”, a afirmat seful diplomatiei romane. – PROMPT MEDIA        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.