Acasă Externe Bucureşti: Traian Băsescu: “Categoric, nu va fi război”

Bucureşti: Traian Băsescu: “Categoric, nu va fi război”

DISTRIBUIȚI

126899 – 17032014 –  ”Categoric nu va fi razboi, nici in regiunea Marii Negre, zic eu ca nici in Ucraina si cu atat mai putin in Crimeea”, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, invitat la Adevarul Live.

“Riscurile militare Romania trebuie sa le aprecizeze plecand de la ceea ce stie si nu de la ceea ce este in presa, de exemplu. Din punct de vedere militar, nu se schimba nimic in Crimeea. Federatia Rusa va mentine acolo toata flota de la Marea Neagra. In niciun caz, romanii nu trebuie sa se teama de o agresiune la adresa Romaniei din partea Federatiei Ruse sau a Ucrainei. Daca am fi fost in pericol eminent, as fi spus-o”, a mai spus presedintele.

“Dincolo de acordul ucraineano-rus, este acordul pentru armanentele conventionale in Europa, care au limitat la 25.000 de militari prezenta rusa in Crimeea. Acordul dintre Ucraina si Rusia urmeaza conventia la nivelul tuturor statelor UE si SUA. Numarul militarilor va ramane acelasi. Federatia Rusa a introdus circa 10.000 de militari acum in Crimeea, in ultimele saptamani. Dar Rusia n-a avut efectivul complet la care avea dreptul, in Crimeea. Aici este marea problema, in ce masura Federatia Rusa isi respecta cuvantul. Aspectul celalalt arata foarte clar ca, la Budapesta, contra dezarmarii nucleare a Ucrainei au fost trei mari puteri. Ucraina nu a avut nicun act de agresiune la adresa Federatiei Ruse. Federatia Rusa a stimulat acest referendum, prin care populatia majoritar rusa a votat pentru revenirea la Crimeii in structura Federatiei Ruse. Iar asta este o nerespectare a cuvantului Federatiei Ruse”, a precizat Traian Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.