Acasă Politic Bucureşti: Voiculescu trage de timp

Bucureşti: Voiculescu trage de timp

DISTRIBUIȚI

126670 – 07032014 – Dan Voiculescu nu s-a prezentat, vineri dimineață, la primul termen al apelului în dosarul privatizării ICA. Instanţa a decis să amâne procesul pentru data de 8 aprilie. Câţiva dintre complicii lui Voiculescu au cerut un nou termen pentru a-şi angaja alţi avocaţiCătălin Sandu Jean a solicitat un nou termen deoarece avocatul său nu se afla în sală.

O altă inculpată, Vica Ene, a susţinut că avocatul său nu este în ţară şi că demonstreayă acest lucru la următorul termen. Alţi inculpaţi, Flavius Pop şi Corneliu Popa au cerut şi ei un nou termen pentru angajare avocat.

Curtea de Apel Bucureşti urma să judece vineri primul termen al apelului declarat în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Tribunalul Bucureşti a decis pe 26 septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantiş, fost ministru al Telecomunicaţiilor şi angajat al ICA, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu şi Flavius Pop au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare.

Alţi inculpaţi din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene şi Alexandru Petre, au primit câte cinci ani de închisoare.

Instanţa l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acţiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.