Acasă Sud Calarasi Călăraşi: Percheziţii în Bucureşti şi Călăraşi pentru pensii de boală obţinute pe...

Călăraşi: Percheziţii în Bucureşti şi Călăraşi pentru pensii de boală obţinute pe nedrept

DISTRIBUIȚI

127107 – 24032014 – Poliţiştii de investigare a fraudelor din Călăraşi au efectuat luni trei percheziţii în Bucureşti şi Olteniţa, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi înlesnit obţinerea, fără drept, a pensiei pe motive de boală pentru 230 de persoane şi la un cabinet medical.

Percheziţiile au fost efectuate în urma instrumentării de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Călăraşi, în perioada 2012 – 2014, a patru dosare penale, care au ca obiect 509 infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals şi uz de fals.

Din cercetările efectuate, a reieşit că 230 de persoane ar fi beneficiat pe nedrept, direct sau cu sprijinul unor intermediari, de pensii pe motive de boală, obţinute prin încadrarea la diferite grade de invaliditate, fără a suferi de afecţiunile medicale menţionate în fals în documentele eliberate de instituţia competentă din Olteniţa.

Prejudiciul creat bugetului asigurărilor sociale de stat este estimat la 6.000.000 de lei.

Au fost puse în executare şase mandate de aducere, persoanele bănuite fiind duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, pentru audieri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.