Acasă Economie Comisia propune o suplimentare de 1 miliard de euro pentru asistența macro...

Comisia propune o suplimentare de 1 miliard de euro pentru asistența macro – financiară a Ucrainei

DISTRIBUIȚI
comisia_europeana1

126980 – 19032014 –   Comisia Europeană a propus noi de asistență macro – financiară (AMF) în Ucraina de până la 1 miliard de euro în împrumuturi pe termen mediu. Noul program urmează să fie aprobat de Consiliul de Miniștri al UE în următoarele săptămâni și face parte din pachetul de sprijin pentru Ucraina a anunțat de Comisia Europeană la 5 martie și aprobată de Consiliul European la 6 martie. Sprijinul financiar ar trebui să ajute Ucraina punct de vedere economic și financiar, cu atât mai mult cu cât balanța de plăți a fost agravată și situația fiscală au fost agravate de criza actuală.

Olli Rehn, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil pentru afaceri economice, monetare și euro, a declarat: „Este în interesul Ucrainei și UE de a menține pacea și stabilitatea politică și financiară pe continentul nostru. Acest ajutor financiar va ajuta la stabilizarea situației financiare din ce în ce mai acute din Ucraina și , prin urmare, soluționarea crizei este vitală „.

Propunerea Ministerului Afacerilor Externe al UE are scopul de a ajuta Ucraina să-și acopere o parte din nevoile de finanțare externă immediate, în contextul programului de stabilizare și reformă în curs de pregătire, cu ajutorul Fondului Monetar Internațional (FMI ). Asistența propusă are ca scop reacerea echilibrului economic pe termen scurt dintre plăți și vulnerabilitățile fiscale.

Asistența financiară este condiționată de implementarea cu succes a unui acord de finanțare pe care autoritățile ucrainene se așteaptă să îl încheie cu FMI și de condițiile specifice de politică economică asupra căruia Comisia și guvernul Ucrainei vor conveni în săptămânile următoare. Politicile pe care Comisia le consideră importante consolidarea fiscală și măsurile de stabilizare externe, precum și reformele structurale pentru îmbunătățirea managementului macroeconomic general, consolidarea guvernanței economice și a transparenței și îmbunătățirea condițiilor pentru o creștere durabilă.

Noul program financiar de 1 miliard de euro va fi implementat în paralel cu programul actual de 610 milioane euro , propus din 2010, dar care nu a fost lansat încă.

AMF este un instrument excepțional al UE la criză, ca răspuns la dispoziția țărilor partenere vecine ale UE, care se confruntă cu grave probleme de echilibru de plăți. Este complementară asistenței oferite de FMI. Împrumuturile AMF sunt finanțate prin împrumuturi din UE pe piețele de capital. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.