Acasă Externe Distrugătorul American USS Truxtun mai rămâne în Marea Neagră

Distrugătorul American USS Truxtun mai rămâne în Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

126886 – 16032014 –   Nava militara americana USS Truxtun, distrugator de rachete ghidate, va efectua exercitii suplimentare impreuna cu nave aliate in Marea Neagra, a declarat sambata comandantul acestuia, intr-un semn suplimentar de raspuns international la actiunile Rusiei in Ucraina, transmite Reuters.

Comandantul Andrew Biehn i-a informat despre acest lucru pe reporterii aflati la bordul distrugatorului, cand acesta a andocat intr-un pot bulgar.

USS Truxtun a participat saptamana aceasta la exercitii cu nave romanesti si bulgare la cateva sute de mile de fortele ruse care care au intrat in Crimeea, cu populatie majoritar vorbitoare de limba rusa, dupa protestele in masa care au dus la inlaturarea fostului presedinte Viktor Ianukovici.

„Acest exercitiu a fost planificat in urma cu cateva luni si a fost foarte important pentru ca suntem capabili sa lucram impreuna cu Marina romana si Marina bulgara”, a spus Biehn, citat de Reuters.

„Nu pot comenta cu privire la operatiunile noastre viitoare, dar vom profita de ocazie pentru a face unele exercitii de rutina cu aliatii nostri din regiune. Operatiunea noastra a fost planificata cu mult timp inainte de declansarea crizei din Crimeea”, a adaugat comandantul.

Statele Unite au afirmat ca manevrele sunt unele de rutina, dar ele au coincis cu exercitii aeriene efectuate de avioane de lupta americane si poloneze in zboruri de recunoastere ale NATO deasupra Europei de Est.

Exercitiile navale, desfasurate in apele internationale in partea de sud-vest a Marii Negre, nu au inclus trageri reale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.