Acasă Cultura/Media Franța: John Kerry: “Rusia a făcut o alegere greşită”

Franța: John Kerry: “Rusia a făcut o alegere greşită”

DISTRIBUIȚI

126627 – 06032014  –   Secretarul de stat American John Kerry a declarat, miercuri seara, in urma unei intalniri avute la Paris cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, ca Rusia a facut o alegere gresita trimitandu-si trupele in Crimeea.

Totodata, acesta a spus ca pozitia SUA in ceea ce priveste Rusia nu s-a schimbat deloc, dar a adaugat ca „deciziile Europei raman deciziile Europei” si ca ele vor fi transate joi, in cadrul intalnirii dintre ministrii de Externe din statele UE, potrivit Ziare.com.

„Rusia a facut o alegere, iar noi am spus clar ca o consideram o alegere gresita: aceea de a-si muta trupele in Crimeea. SUA nu vor permite ca incalcarea suveranitatii Ucrainei sa ramana fara replica. Suntem dispusi sa discutam cu toate partile implicate pentru de-escaladarea tensiunilor din Ucraina”, a spus Kerry, adaugand ca sansele ca ministrul de Externe rus si cel ucrainean sa se intalneasca la Paris sunt nule.

„Abuzul Rusiei a facut ca toata lumea sa se uneasca pentru a sustine Ucraina”, a mai spus secretarul de stat american, adaugand ca a cerut Rusiei sa intre in dialog direct cu Kievul, sa retraga trupele din Crimeea si sa accepte monitorizarea internationala a situatiei din Ucraina.

„Cred ca intalnirea de astazi (miercuri – n. r) a fost foarte constructiva. Fara sa promit ceva ce nu este inca bine conturat. Vreau sa fiu realist. Este un lucru greu, dur, este un moment foarte dificil, dar prefer sa fim unde suntem astazi, decat sa ramanem unde eram ieri”, a mai declarat secretarul de stat american.

John Kerry a mai spus si ca discutiile cu partea rusa si ceilalti lideri ai statelor occidentale vor continua in zilele care urmeaza. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.