Acasă Economie Hunedoara: Lideri ai minerilor, în greva foamei

Hunedoara: Lideri ai minerilor, în greva foamei

DISTRIBUIȚI

126750 – 11032014 – Douăzeci şi unu de lideri ai minerilor sunt în greva foamei, de luni, nemulţumiţi că aceia care lucrează în subteran nu vor primi mărirea sporului de periculozitate promis de angajator, transmite Radio România.

Cei 21 de lideri ai minerilor care au intrat ieri în greva foamei continuă protestul, nemulțumiți de faptul că actul adițional încheiat cu administrația, privind indexarea sporului de pericol de la 700 la 800 de lei nu a fost înregistrat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Angajații care lucrează în subteran ar fi trebuit să primească din această lună sporul majorat, însă nu vor încasa mai mulți bani pentru că oficialii Inspectoratului spun că nu există baza legală pentru acest lucru.           Potrivit reprezentanţilor ITM, Sindicatul ”Muntele” a semnat contractul colectiv de muncă iniţial cu Societatea Naţională a Huilei Petroşani, iar aceasta nu mai există după fuziunea unităţii cu Complexul Energetic Hunedoara, în iunie 2013.

Prin urmare, nu s-ar îndeplini condiţia legală ce prevede că un act adiţional la contractul colectiv de muncă trebuie să fie semnat de toate părţile.

În replică, președintele Sindicatului “Muntele”, Petru Nica, a declarat că ITM interpretează legea în defavoarea sindicatelor și a hotărât să rămână în greva foamei, împreună cu cei 20 de colegi din Biroul Executiv, până la soluționarea favorabilă a acestei probleme.

Sindicaliștii le-au cerut minerilor să nu se solidarizeze cu acest protest, considerând că acțiunea liderilor este suficientă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.